Beauty & Lifestyle Store

aanbrengen-spray-tanning

spray-tanning-before-and-after

Spray Tanning is een geweldig alternatief!

Steeds meer mensen maken gebruik van spraytanning, ook mensen die vanwege gezondheidsproblemen nooit meer in de zon mogen.

Voor het beste en langste tanning resultaat adviseren wij het volgende:

Voor de spray tan:

  • Scrub de huid vóór de behandeling, om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Gebruik geen oliehoudende producten.
  • Scheren (24 uur), harsen (48 uur) voor de behandeling (anders is je huid te gevoelig).
  • Gebruik geen douchegel, bodylotion, deodorant of parfum meer tot na de sessie. Lak bij voorkeur je nagels om opname van de vloeistof te voorkomen.

Dag van de spray tan:

  • Spoel zo kort mogelijk voor de tanning uw lichaam goed schoon met alleen warm water!
  • Gebruik op de dag van de spray tanning geen vloeibare make-up of dagcréme, zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten.
  • Draag donkere loszittende kleding na de spray tanning omdat de vloeistof in beginsel nog wat af kan geven.

Na de spray tan:

  • De tanning lotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te ontwikkelen. Daarom adviseren wij niet te douchen tot 8 uur na de tanning!
  • Vermijd water en transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche.
  • Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende douchegel  te gebruiken, en na het douchen een extra hydraterende bodylotion.
  • Wij adviseren het gebruik van sauna en baden te vermijden!! Dit versnelt namelijk het afschilferen van de huid.
Treatment price for man and woman  
Spray Tanning Lichaam & Gelaat  € 35
Spray Tanning Gelaat & Torso  € 22,5
Spray Tanning Benen  € 22,5

 

Met behulp van een spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. DHA wordt al sinds 1960 in de cosmetische branche gebruikt. Het is zeer zeker verantwoord!

Dihydroxyacetone is een natuurlijke suiker die op de hoornlaag van uw huid wordt vernevelt en ook enkel op de dode huidcellen werkt. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Hoe bruin je wordt van de spraytan behandeling is afhankelijk van het percentage DHA er op uw huid wordt vernevelt en je huidtype. Hoe beter de lotion kan penetreren op de hoornlaag, des te bruiner je zult worden. De kleur van de lotion wordt in overleg met de specialist bepaald.

Afhankelijk van je huidtype en huidverzorging blijft de kleur 5 tot 10 dagen behouden. Het is belangrijk na de spraytanning je huid na iedere douche beurt de huid droog te deppen ( niet te hard wrijven) , en goed te hydrateren met een vochtinbrengende body lotion.

Na ongeveer 8 tot 10 dagen kunnen er wat restjes tan achter op de huid blijven zitten, dit kan eruit zien als vlekjes je kan het doormiddel van scrubben weer egaal krijgen.

Ook na de spray tanning is het belangrijk om je met een SPF factor te beschermen om verbranding te voorkomen.